Monday, 8 November 2010

Homeschooling again

Am mai scris despre HS in cateva postari, pentru ca este un subiect care ma intereseaza foarte tare.

Anul acesta au tot fost conferinte - una in martie la Arad (destul de departe de Bucuresti!!!) la care am vrut foarte tare sa merg, dar n-am mai ajuns pentru ca tot asteptand sa vad care va vi programul sotului, am ratat inscrierea (se ocupasera deja toate locurile!). Totusi m-am bucurat ca organizatorii au pus pe un site filmulete de la conferinta si am reusit totusi sa aflu despre ce s-a discutat.

Apoi a fost o conferinta in Bulgaria, la Silistra (orasul peste Dunare de Calarasi), mult mai aproape de Bucuresti de data asta, insa iar s-a aglomerat programul in perioada respectiva si n-am putut merge.

Sambata trecuta conferinta s-a tinut la Bucuresti. Drept pentru care, am reusit in sfarsit sa ajung si sunt foarte bucuroasa pentru asta.

Ce ma bucura de fapt este ideea ca HS devine o miscare - firava ce-i drept, dar incepe sa se organizeze. Prelegerile de la conferinte sunt cu siguranta interesante, dar mai mult decat atat mi-as dori ca intalnirile acestea sa devina un mod de a crea legaturi personale, de a crea acele "grupuri de suport" care sunt atat de folositoare in State.

Am discutat cu mai multe persoane care si-ar dori sa faca HS, dar se plang pentru ca li se pare ca in Romania ar fi mult mai greu de facut tocmai pentru ca nu exista grupuri de suport.


Deocamdata exista doua grupuri de discutii pe Yahoo Groups. Nu-i acelasi lucru cu un grup format fizic din persoane si mai ales copii, cu care proprii copii sa poata interactiona. Mare parte din demontarea mitului socializarii se bazeaza totusi pe aceste grupuri de homeschooleri.

Sper insa ca, in urma unei activitati mai bogate pe grupurile respective de pe yahoo, sa se creeze si contacte mai personale. Oricum, grupurile respective de discutii sunt foarte bune mai ales pentru raspandirea de informatii, de materiale, resurse.... etc.

Desi eu inca nu fac HS, am strans o multime de materiale de pe vremea de cand aveam Kites Afterschool la Iasi, asa ca m-am gandit ca poate vor fi de folos cuiva, asa ca m-am hotarat sa pun cateva si la dispozitia celor care fac HS in Romania, si chiar au nevoie de ele.

Mi-am propus sa pun macar un material educational in fiecare zi. Dar aceasta hotarare e ca un soi de new-year resolution. Sper sa ma pot tine de ea!

No comments:

Post a Comment