Tuesday 23 February 2010

Hope...

Trebuia sa se intample probabil ceva cu totul special ca sa ma motiveze sa mai adaug o noua fila pe blog.

Ei bine, s-a intamplat. In parlamentul Romaniei s-a discutat despre homeschooling.
S-a discutat e mult spus. O distinsa d-na parlamentar a rostit urmatorul paragraf:
A doua problemă este şi mai revoluţionară, dar nu imposibilă sau absurdă. Este vorba despre o parte a cetăţenilor români care doresc să-şi educe acasă copiii. În alte ţări europene (Cehia, Franţa, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Ungaria, Irlanda) această formă de învăţământ există deja, purtând numele de Homeschooling (şcolire acasă). Argumentele cetăţenilor sunt: a) de natură pedagogică: 1. scăderea nivelului de aprofundare a informaţiilor şi competenţelor, fapt demonstrat şi de rapoartele oficiale europene cu privire la România; 2. deţinerea unor reale posibilităţi familiale (pedagogige şi financiare) pentru educaţia copiilor; b) de natură etică: în principal, nemulţumirea părinţilor vis-à-vis de atmosfera şcolară uneori viciată în care se dezvoltă copiii lor.
Ca părinte, mai întâi, dar şi ca avocat, am cumpănit cele prezentate mai sus şi nu le-am găsit deloc neîntemeiate. Sper ca în perioada următoare să putem avea în România o reformă de profunzime a învăţământului nostru.


E mult, e putin? Poate parea o picatura de apa dulce intr-un ocean sarat, dar pentru mine - care aproape idealizez acest sistem de invatamant - e paiul de care ma agat. E speranta ca nu totul e in van, ca poate - pana cand va fi cazul pentru copilul meu - va fi perfect legal sa iti educi copilul acasa.

Stirea am aflat-o de pe hotnews unde apare un interviu cu d-na deputat.

3 comments:

  1. hei, esti Mirela cu casuta de pe softpedia? :)) ma bucur ca am dat de blogul tau

    si eu sunt fan homeschooling, m-a bucurat foarte mult initiativa dnei deputat

    pe 20 martie va fi la Arad o conferinta despre hs, daca te intereseaza

    ReplyDelete
  2. Salut irina,

    Stiu despre conferinta, am primit si eu mailul initial, acum o luna al d-lui Curcubet. Ma intereseaza foarte tare, numai ca nu stiu daca o sa reusesc sa vin din cauza programului. La mine vinerea e o zi foarte plina, iar Aradul nu-i chiar la o aruncatura de bat...

    In cazul in care - din pacate cel mai probabil - nu voi ajunge, sper macar in urma conferintei sa mai "strangem randurile". Poate facem totusi o comunitate online functionala. Ce zici?

    ReplyDelete
  3. Mirela, sigur ca da. Te astept pe forum(pilde31), avem acolo o discutie interesanta despre hs.

    ReplyDelete