Wednesday, 9 July 2008

Despre bai, bucatarii si alte detalii... (ep. 3)

Scara

Referitor la scari, mi s-a spus ca ar fi bine sa iau in calcul si viitorii copii. Adica scarile dorite sa fie cat de cat sigure pentru cei mici, si sa se poata monta pe ele portitele speciale de siguranta. In plus ar trebui sa incapa pe ele si mobila care trebuie urcata la mansarda.

Pai... cat vor fi copii mici (in treacat fie spus deocamdata marea problema este ca desi ni-i dorim foarte tare, acestia lipsesc cu desavarsire!), sigur nu ajungem sa finisam si mansarda. Vom locui in garsoniera de la parter ani buni de-acum inainte! Oricum, copii (nu vorbesc de bebelusi pana in 3-4 ani, ci de copii mici pana in 12 ani sa zicem....) se obisnuiesc cel mai repede cu scarile... Adultii (eu in special!!!) sunt mai greu de convins sa urce niste scari mai abrupte.

Spun asta din experienta unchilor mei despre care am mai vorbit, care au o scara criminala - din punctul meu de vedere - in spirala cred ca pe 40 de cm patrati... (cred ca exagerez putin, dar e extrem, extrem de abrupta). Scara catre care m-am orientat eu este super lejera fata de ce are unchiul meu. Si, bineinteles ca scara aceea este deliciul nepotilor... care nu pierd nici o ocazie sa rada de toti musafirii care se codesc sa urce pe ea. Tin sa mentionez ca nepotii au 17 si respectiv 10 ani si ca acele scari au fost facute inainte de nasterea nepotilor, care au stat in casa respectiva toata copilaria, inclusiv perioada 0-4 ani, si nu s-a intamplat absolut nimic cu ei pe scarile astea in tot acest rastimp.(intre timp au mai aparut alti nepoti care au acum 5 si respectiv 7 ani, dar acestia au petrecut mai putin timp in casa aceea... deci, nu-i iau in calcul )

Nu zic ca niste scari nu implica risc... dar, orice scara implica risc, oricat de "normala" ar fi ea, si cu cat e mai "normala" cu atat iti faci mai putine griji, si nu te gandesti ca e neaparat necesar sa supraveghezi copilul de cate ori se urca pe ea... Dar, dupa cum spuneam... exista foarte mari sanse ca scara catre mansarda si mansarda propriu zisa sa nu existe ca spatiu de locuit inca multa vreme de acum inainte, din motive pur financiare.

Iar pentru mansarda... mobila va fi constituita din "pachetele plate" gen Ikea. Adica doua paturi si dulapuri incastrate in perete. Cel mai greu probabil vor fi de urcat chiuveta si WC-ul. Dar astea vor fi urcate probabil inainte de montarea scarii propriu zise in genul uneia vazute la Hornbach...No comments:

Post a Comment